Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Επικαιροποιημένο τιμολόγιο για την αποκατάσταση κτιρίων

Έως 30% η προσαύξηση  

Με αναδρομική ισχύ από το 2017 η εφαρμογή του νέου, επικαιροποιημένου ενιαίου τιμολογίου για την αποκατάσταση πληγέντων κτιρίων μετά από καταστροφικά φαινόμενα.
Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε ισχύ επικαιροποιημένο τιμολόγιο για την αποκατάσταση κτιρίων που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές που έχουν λάβει χώρα από το 2017.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραγιάννης, το τιμολόγιο περιλαμβάνει 169 εργασίες αποκατάστασης και η προσαύξηση στις τιμές των επισκευαστικών άρθρων, ανέρχεται σε ποσοστό έως και 30%.

Ποιους αφορά το νέο ενιαίο τιμολόγιο

Η αφετηρία της αναδρομικής εφαρμογής του νέου τιμολογίου είναι για συμβάντα από το 2017 και μετά εφόσον αφορά κτίρια για τα οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη άδεια επισκευής.
Σε περιπτώσεις που η άδεια επισκευής έχει εκδοθεί, εφόσον δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επισκευής ή αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει τη δεύτερη δόση.
«Ακόμα και πολίτες που έχουν ξεκινήσει τις επισκευές των κτιρίων τους δικαιούνται αναπροσαρμογής του τιμολογίου με το νέο, αρκεί να μην έχουν πάρει τα χρήματα της Β’ δόσης για την επισκευή», τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών.