Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος

Η τουριστική περίοδος στην βόρεια Εύβοια επεκτείνεται, χάρις στις προσπάθειες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, των πολυποίκιλων τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και άλλων φορέων της περιοχής.
Η βόρεια Εύβοια θα συνεχίσει και τον επόμενο μήνα να υποδέχεται τουρίστες στους όμορφους και σαγηνευτικούς, μεγάλους και μικρούς, οικισμούς της.
Παράλληλα, εξελίσσεται και ο θρησκευτικός τουρισμός, καθώς αυξάνονται οι επισκέψεις στα ιερά μοναστήρια της βόρειας Εύβοιας, όπως στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο στο Προκόπι, στον Όσιο Δαυίδ, στη Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη και στη Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου βόρεια των Ηλίων Αιδηψού.
Για τη στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας της βόρειας Εύβοιας έχουν διατεθεί από χθες, μέσω της πλατφόρμας North Evia – Samos Pass,  2.679 άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ τις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το διάστημα έως και 31 Οκτωβρίου 2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.
Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού.




Συνεργασία Ιερών Μητροπόλεων για τον θρησκευτικό τουρισμό

Xτες το απόγευμα, με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με εμπνευστή και οικοδεσπότη τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και προσκεκλημένους ομιλητές, μεταξύ άλλων, τους σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδας, κ. Χρυσόστομο και Θηβών, Λεβαδείας & Αυλίδας, κ. Γεώργιο, πραγματοποιήθηκε  συζήτηση - εσπερίδα, για τον θρησκευτικό τουρισμό.
Υπήρξε συναντίληψη για συνεργασία των Ιερών Μητροπόλεων της Περιφέρειας για στρατηγικά έργα εκκλησιαστικού Πολιτισμού, όπως ενδεικτικά το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι, ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας, το Εκκλησιαστικό Μουσείο στη Λαμία, η αναστήλωση στο Κλαυσί, οι δράσεις προβολής του Οσίου Λουκά, το Πνευματικό Κέντρο Περιβολίων και ο Μητροπολιτικός Ναός  Άμφισσας.