Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων

Σε τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που είχε εκδοθεί τον περασμένο Απρίλιο, προχώρησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός, Απόστολος Βεσυρόπουλος, προκειμένου να υπάρξει  περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων.
Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση δίνει τη δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες αγρότες, που θα εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Ιουνίου 2022 (και όχι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 που προέβλεπε η αρχική απόφαση) να λάβουν την προβλεπόμενη ενίσχυση 2%,  εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.
Επίσης, τροποποιείται ο υπολογισμός της ενίσχυσης ως προς τους νεοεισερχόμενους αγρότες, δηλαδή, όσους έκαναν έναρξη μέσα στο έτος 2021, προκειμένου το 2% να υπολογιστεί επί των εξόδων τους και όχι των εσόδων τους που όριζε η αρχική απόφαση που τροποποιείται.
Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί και νέο πλαίσιο στήριξης, με στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα προέρχεται από ενωσιακούς πόρους, καθώς όλα τα προηγούμενα μέτρα στήριξης προήρχοντο από εθνικούς πόρους.