Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα σύγχρονη γέφυρα των Γουβών

Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, καθώς ολοκληρώθηκε, η νέα σύγχρονη γέφυρα των Γουβών.
Η γέφυρα έχει άνοιγμα 32 μέτρων -χωρίς ενδιάμεσα βάθρα- πλάτος 14μ. και καθαρό ύψος (υδραυλικής διατομής) περίπου 5μ., με πλάκα ανωδομής που εδράζεται σε 6 προκατασκευασμένες και προεντεταμένες δοκούς ύψους 1,90 μ. και μήκους 32μ.
Τα ακρόβαθρα της γέφυρας είναι τοιχοειδή βάθρα, που θεμελιώνονται πάνω σε 10 φρεατοπασσάλους, βάθους 26μ. για το ακρόβαθρο προς Αγριοβότανο και 23μ. για το αντίστοιχο προς Γούβες.
Για την υδραυλική προστασία της γέφυρας έγινε διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού, ενώ κατασκευάσθηκαν πτερυγότοιχοι επί των ακροβάθρων, πλάκα προστασίας επί της κοίτης του ποταμού, καθώς και συρματοκιβώτια επί των πρανών του ποταμού.
Η νέα σύγχρονη γέφυρα αντικατέστησε την παλαιότερη που καταστράφηκε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας “Διδώ” στις 11 Δεκεμβρίου 2019.
Η κατασκευή της νέας γέφυρας καθυστέρησε με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες παράπονα και διαμαρτυρίες από πολλούς.
Για το θέμα της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της κατασκευής της νέας γέφυρας των Γουβών έστειλαν κοινό γραπτό υπόμνημα διαμαρτυρίας Αυτοδιοικητικοί του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Σωτήρης Πανουργιάς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγριοβοτάνου, Ελληνικών και Βασιλικών, Νίκος Αλεξίου, Κώστας Πλατιάς και Βασίλης Αναστασίου, αντίστοιχα.
Τη νέα σύγχρονη γέφυρα των Γουβών επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς και ο Αντιδήμαρχος, Σωτήρης Πανουργιάς, όπου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, πραγματοποίησε αυτοψία, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Μαρία Αναγνώστου, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για την διαχείριση της πανδημίας Covid-19, Ανδρέα Τοουλιά, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Κώστα Γαλάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, Βαγγέλη Κούκουζα και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών, Δημήτρη Βουρδάνο.