Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της βόρειας Εύβοιας και της Σάμου

Τροπολογία από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Παρέχεται Οικονομική διευκόλυνση για το έτος 2022 από το εθνικά σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε κάθε ενήλικο φυσικά πρόσωπο προς τον σκοπό της ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού στη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 και από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, αντίστοιχα.

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει της τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει.
Η οικονομική ενίσχυση φτάνει στα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και στα 300 ευρώ για τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.
Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται από την εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με τίτλο «Εθνικά Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. - ΕΔΥΤΕ Α.Ε.» (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.) μέσω ειδικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης που δημιουργείται από την ΕΔΥΤΕ Α.Ε., στον δικαιούχο σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.
Δεν καθίστανται δικαιούχοι - ωφελούμενοι:
α)Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι στο Πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από το αν γίνει, τελικώς, χρήση των ανωτέρω παροχών ή όχι, καθώς και
β)Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο
Η οικονομική ενίσχυση του παρόντος είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη.

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11962445.pdf