Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Η τεχνολογία και οι ειδικοί μπορούν να βοηθήσουν στην εξεύρεση άφθονου και καλού νερού, που θα δώσει με επάρκεια λύση στο πρόβλημα ύδρευσης των Ελληνικών

Απαραίτητη η δραστηριοποίηση του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά και του Αντιδημάρχου Ύδρευσης, Σωτήρη Πανουργιά

Το πρόβλημα υδροδότησης των Ελληνικών, με επαρκείς ποσότητες νερού καλής ποιότητας, αποτελεί θέμα συζήτησης κατοίκων της Κοινότητας, αλλά και παραθεριστών.
Όλοι τονίζουν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις σε περιοχές όπου πιθανολογείται ότι υπάρχει καλό νερό για την τροφοδότηση του χωριού με νερό ύδρευσης.
Η Δημοτική Αρχή πρέπει να δει το θέμα, πολύ περισσότερο σήμερα που μέρος της υδροδότησης της Κοινότητας γίνεται από υδρομάστευση που δίνει νερό φορτωμένο μικροβιολογικά και χημικά.
Σύμφωνα με κατοίκους των Ελληνικών από το χωριό προς Αγριοβότανο υπάρχει καλό νερό ύδρευσης σε μεγάλο βάθος.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει πολύ νερό στη θέση «Κρύα Βρύση», στη θέση «Κοζανίτη» και στη θέση «Ρέα» (πάνω από το δρόμο και την παλιά δεξαμενή).
Κάποιοι άλλοι υποδεικνύουν άλλα μέρη, όπως στη θέση «Πίρνο» και στη θέση «Τρακόσ' τη Σβάλα».
Ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης, Σωτήρη Πανουργιά, ας ζητήσουν τη βοήθεια της τεχνολογίας και των ειδικών για την εξεύρεση καλού πόσιμου νερού, που θα δώσει με επάρκεια λύση στο πρόβλημα ύδρευσης των Ελληνικών (παραλία και παλαιό χωριό).

Καλό νερό στο «Άνω Κοντόρεμα»!

Ο συνδημότης μας, Ελληνικιώτης 81χρονος, Γιάννης Ν. Σπανός, που έχει διατελέσει από δύο φορές μέλος του Δ.Σ. του συνεταιρισμού και του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας, υποστηρίζει ότι μπορεί, επίσης, να βρεθεί πολύ και καλό νερό στο «Άνω Κοντόρεμα», στο κτήμα του, δίπλα στο (παλαιό) χωριό!
Δηλώνει ότι πολύ ευχαρίστως δίνει την άδεια να πραγματοποιηθεί σ' αυτό γεώτρηση για την εξεύρεση νερού υδροδότησης.
Επισημαίνει ότι είναι εύκολο να διερευνηθεί από ειδικούς, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Δήμου, εάν πράγματι υπάρχει στο «Άνω Κοντόρεμα» πολύ και καλό νερό.