Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Θα προσληφθούν 209 άτομα για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολείων των έξι Δήμων της Εύβοιας

Η πρόσληψη θα αφορά χρονικό διάστημα ίσο με το διδακτικό έτος

Για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των έξι Δήμων της Εύβοιας συνολικά θα προσληφθούν 209 άτομα, βάσει της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που εκδόθηκε από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.
Σύμφωνα με την ΠΥΣ, 91 άτομα θα καλύψουν θέσεις πλήρους απασχόλησης και 118 άτομα θα καλύψουν θέσεις μερικής απασχόλησης.
Αναλυτικότερα:
Στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού θα προσληφθούν 22 άτομα, εκ των οποίων 7 άτομα θα καλύψουν θέσεις πλήρους απασχόλησης και 15 άτομα θα καλύψουν θέσεις μερικής απασχόλησης.
Στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας θα προσληφθούν 10 άτομα, εκ των οποίων 1 άτομο θα καλύψει θέση πλήρους απασχόλησης και 9 άτομα θα καλύψουν θέσεις μερικής απασχόλησης.
Στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων θα προσληφθούν 20 άτομα, εκ των οποίων 6 άτομα θα καλύψουν θέσεις πλήρους απασχόλησης και 14 άτομα θα καλύψουν θέσεις μερικής απασχόλησης.
Στο Δήμο Χαλκιδέων θα προσληφθούν 112 άτομα, εκ των οποίων 63 άτομα θα καλύψουν θέσεις πλήρους απασχόλησης και 49 άτομα θα καλύψουν θέσεις μερικής απασχόλησης.
Στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου θα προσληφθούν 36 άτομα, εκ των οποίων 10 άτομα θα καλύψουν θέσεις πλήρους απασχόλησης και 26 άτομα θα καλύψουν θέσεις μερικής απασχόλησης.
Στο Δήμο Καρύστου θα προσληφθούν 9 άτομα, εκ των οποίων 4 άτομα θα καλύψουν θέσεις πλήρους απασχόλησης και 5 άτομα θα καλύψουν θέσεις μερικής απασχόλησης.
Με βάση την ΠΥΣ:
-Συνολικά, σε όλη τη χώρα θα προσληφθούν για την καθαριότητα των σχολείων 9.474 άτομα.
-Ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο.
-Για την πρόσληψη ατόμων σε θέσεις απασχόλησης για την καθαριότητα των σχολείων, υπάρχει πρόβλεψη να λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.) και να πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας, ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας.
-Ο αριθμός των ατόμων που θα εργαστούν στην καθαριότητα των σχολείων είναι ίδιος με τον περυσινό (5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης), αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες.
-Τα χρήματα που θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατομμύρια ευρώ.
-Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 50175/7-8-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας από τους Δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» (ΦΕΚ Β΄3324) όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 51938/18-8-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 50175/7-8-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας από τους Δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» (Β΄3324)» (ΦΕΚ Β΄ 3447), για χρονικό διάστημα ίσο με το διδακτικό έτος.