Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ονοματοδοσία & ένταξη της Πυραυλακάτου «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης (ΥΕΘΑ), Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό της Πυραυλακάτου «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών επί του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.
Στην ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είναι πολύ σημαντικό ότι η υπερσύγχρονη αυτή Μονάδα κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, από τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος» και πέραν όλων των άλλων, το πρόγραμμα αυτό της ναυπήγησης των Πυραυλακάτων αναδεικνύει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία αλλά και το συγκεκριμένο ναυπηγείο.
Εύσημα οφείλονται εδώ -οπωσδήποτε- και στους εργαζομένους των «Ναυπηγείων Ελευσίνος» που έβαλαν πλάτη σε αυτή την προσπάθεια, ενέτειναν τους ρυθμούς τους, εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί.
Είναι πλέον στα τελευταία, στα τελικά στάδια ολοκλήρωσης των εργασιών και αυτή η Πυραυλάκατος.
Ο στόχος, ο αγώνας και η προσπάθειά μας είναι, μεταξύ άλλων, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε στο μέλλον -και σύντομα- να είναι σε θέση ώστε να συνεχίσουν το έργο τους αυτό, να ναυπηγήσουν κι άλλα πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο να προσφέρουν στην αναβίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας μας».
Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι), Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος, Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Αντώνιος Οικονόμου.