Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Χωρίς υδατοδρόμιο για υδροπλάνα η Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίου

Δεν θα έχει υδατοδρόμιο και ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Η υπερψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τίτλο “Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις”, επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης δεκάδων υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα και στους ιδιώτες να κατασκευάσουν υδατοδρόμια.
Στην Εύβοια, βρίσκονται σε διάφορες φάσεις των αδειοδοτήσεων τα υδατοδρόμια σε Αιδηψό, Κάρυστο, Κύμη και Χαλκίδα. Οι διαδικασίες αδειοδότησής τους επιταχύνονται.
Δυστυχώς, δεν σχεδιάζεται να κατασκευαστεί υδατοδρόμιο στη Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίου. Επίσης, δεν σχεδιάζεται να κατασκευαστεί υδατοδρόμιο σε περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Μόνη ελπίδα για τις περιοχές αυτές είναι να θελήσει να κατασκευάσει υδατοδρόμιο κάποιος ιδιωτικός φορέας, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Τα υδροπλάνα είναι σύγχρονα μέσα μεταφοράς.
Μπορούν να μεταφέρουν γρήγορα ταξιδιώτες από υδατοδρόμιο σε υδατοδρόμιο.
Επίσης, μπορούν να πραγματοποιούν αεροδιακομιδές ασθενών.
Τέλος, μπορούν να εξυπηρετούν και ανάγκες πυρόσβεσης με μία μεταλλαγή.
Γι' αυτό ευχόμαστε να αποκτήσει και η περιοχή μας σύντομα υδατοδρόμιο.
Δεν μπορούμε να υστερούμε. Η Χαλκίδα και η Αιδηψός είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες των περιοχών μας, καθώς για παράδειγμα δεν μπορεί να τύχει αεροδιακομιδής με υδροπλάνο κάποιος ασθενής από κάποιο χωριό της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίου ή από την περιοχή του Μαντουδίου ή της Λίμνης ή της Αγίας Άννας.
Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες ( όπως εκπρόσωποι συλλόγων, επιχειρηματικοί φορείς, κλπ ) ας αναλάβουν πρωτοβουλία.