Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Δυνατότητα χρηματοδότησης οδικών έργων στο διαμήκη άξονα από ΑΙΔΗΨΟ μέχρι ΚΑΡΥΣΤΟ από το ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ

Υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες για κατασκευή 5 παρακάμψεων: στη Χαλκίδα, στην Αγία Άννα, στο Βασιλικό, στην Αμάρυνθο και στο Αλιβέρι, σύμφωνα με το Θανάση Μπουραντά

Ο πρώην Νομάρχης Εύβοιας, Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, υπέβαλε πρόσφατα μια σειρά από προτάσεις για το διεκδικητικό πλαίσιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας για την περίοδο 2020 - 2023.
Ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να μείνει η Εύβοια εκτός χρηματοδοτήσεων από το ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ, αυτή την προγραμματική περίοδο.
Πρότεινε, μεταξύ άλλων, οι ολοκληρωμένες μελέτες που υπάρχουν για οδικά έργα στην Εύβοια, να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ, ενώ όπου οι μελέτες δεν προχωρούν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθούν.
Μελέτες υπάρχουν, τόνισε ο κ. Μπουραντάς, για τα εξής οδικά έργα:
-Παράκαμψη Αγίας Άννας
-Παράκαμψη Χαλκίδας
-Παράκαμψη Βασιλικού
-Παράκαμψη Αμαρύνθου και
-Παράκαμψη Αλιβερίου
Επισημαίνεται ότι το Νοέμβριο του έτους 2013, ο διαμήκης άξονας, από ΑΙΔΗΨΟ μέχρι ΚΑΡΥΣΤΟ, με αποφάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίστηκε ως «Εκτεταμένο Διευρωπαϊκό Δίκτυο» και επομένως υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης των προαναφερθέντων έργων.