Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Άνοιξε η πλατφόρμα Fuel Pass για την επιδότηση καυσίμων

Η ψηφιακή πλατφόρμα Fuel Pass για την επιδότηση καυσίμων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2022 τέθηκε σήμερα σε λειτουργία.
Οι πολίτες, εφόσον το δηλωθέν οικογενειακό τους εισόδημα φορολογικού έτους 2020 είναι έως 30 χιλιάδες ευρώ, από το πρωί καταθέτουν αίτηση για την επιδότησή τους εφόσον ο ΑΦΜ τους λήγει σε 0 ή 1 ή 2.
Τις επόμενες ημέρες μπορούν να καταθέσουν αίτηση για την επιδότησή τους όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει στα υπόλοιπα νούμερα.
Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας).
Οι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο https://vouchers.gov.gr/, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.
Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)