Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Υλοποίηση νέων ψηφιακών πλατφορμών του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Υπογράφηκε Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της «Κοινωνία της Πληροφορίας» ΜΑΕ.
Το αντικείμενο της συνεργασίας είναι η υλοποίηση των παρακάτω έργων που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης:
#«Πλατφόρμα διαχείρισης αρχαιολογικών χώρων» με προϋπολογισμό 400 χιλιάδων ευρώ. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την διαχείριση αρχαιολογικών χώρων ανά την επικράτεια και πολιτιστικών δράσεων που διεξάγονται σε αυτούς.
#«Πλατφόρμα για την ελληνική χειροτεχνία» με προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανάδειξης, προβολής και διασύνδεσης της ελληνικής χειροτεχνίας και των Ελλήνων χειροτεχνών.
#«Πλατφόρμα Επιμόρφωσης Εργαζομένων στο πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα» με προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιμόρφωσης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων (skill building) στο πεδίο του πολιτισμού και της πολιτιστικής διαχείρισης, προσανατολισμένη για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Τα ανωτέρω έργα θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Άξονα - 4.6. «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.