Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Σε διαβούλευση το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Σε ποιες περιοχές της βόρειας Εύβοιας θα εγκατασταθούν οι σταθμοί φόρτισης 
 
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, και για χρονικό διάστημα 10 ημερών, το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με το οριστικό σενάριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη βόρεια Εύβοια πρόκειται να εγκατασταθούν οι εξής σταθμοί φόρτισης οχημάτων:
Ε003 ΕΘΝ.ΟΔΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ (ΠΛΗΣΙΟΝ Τ.Κ. ΚΗΡΙΝΘΟΥ)
Ε004 ΕΘΝ.ΟΔΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ (ΠΛΗΣΙΟΝ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ)
Ε005 ΕΘΝ.ΟΔΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΚΕΡΑΣΙΑΣ (ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ)
Ε006 ΟΔΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΑΒΟΥ (ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ)
Ε007 ΟΔΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ, ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ
Ε008 ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΥΚΙΟΥ
Ε009 ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
E016 ΝΕΟΣ ΠΑΓΩΝΤΑΣ
E017 ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ
Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα εξής:
«Καινοτομούμε και εκπονούμε το πρώτο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) -σε επίπεδο Περιφέρειας- στη χώρα, γιατί πιστεύουμε στην ηλεκτροκίνηση και τους δρόμους που ανοίγει αυτή η νέα τεχνολογία!
Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους έχουν, ή προτίθενται να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα, να βρουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έναν τόπο φιλόξενο, που θα τους επιτρέπει να κινηθούν σε όλη μας την επικράτεια, χωρίς περιορισμούς.
Σας καλούμε λοιπόν, να πάρετε μέρος σε αυτή τη δημόσια διαβούλευση και σας περιμένουμε σύντομα σε έναν τόπο όμορφο, ιστορικό, αλλά και καινοτόμο. Σε έναν τόπο, όπου θα μπορείς να φτάσεις και να μετακινηθείς «ηλεκτρικά», δηλαδή οικονομικά και οικολογικά.
Η διαβούλευση είναι ανοιχτή και μπορεί κάθε πολίτης ή φορέας για τις επόμενες δέκα μέρες να καταθέσει παρατηρήσεις ή προτάσεις, εδώ: