Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Προετοιμάστηκε η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της «Ελπίδας»

 
 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, αναφερόμενος στην προετοιμασία της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της «Ελπίδας», προέβη στην εξής ανακοίνωση:
«Ετοιμαζόμαστε για ένα ακόμη βαρύ καιρικό φαινόμενο από σήμερα, πιθανώς έως και την Τρίτη.
Διαθέτουμε 5.500 τόνους αλάτι σε 44 σταθμούς και έχουμε σε επιφυλακή περισσότερα από 350 μηχανήματα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και ιδιαίτερα στα πιο κρίσιμα σημεία. Ήδη περίπου 80 επιχειρούν, καθώς έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση στα ορεινά.
Για τον συντονισμό της προετοιμασίας συγκαλέσαμε τα συντονιστικά όργανα (ΣΟΠΠ) στις πέντε περιφερειακές ενότητες. Συνεργαστήκαμε ακολούθως με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, την Πολιτική Προστασία και τις τεχνικές υπηρεσίες.
Συμμετείχαμε στη σύσκεψη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, συναρμόδιους Υπουργούς, τους συναδέλφους Περιφερειάρχες και εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΔΕΔΔΗΕ και των παραχωρησιούχων των αυτοκινητοδρόμων.
Το σημαντικό: Στα φυσικά φαινόμενα και τη διαχείρισή τους, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και απόλυτες λύσεις. Θέλει εγρήγορση και προσοχή από όλους μας. Είναι κρίσιμο να ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και όταν ενταθούν τα φαινόμενα σε κάθε περιοχή, να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις!»

Η κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Εύβοια

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανακοίνωσε τα εξής:

«Η κακοκαιρία έφτασε στο Δήμο μας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής.
Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν το επόμενο τριήμερο. Ο Δήμος μας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανταποκριθεί σε αυτή την κακοκαιρία.
Αλάτι διατίθεται και στις τρεις ενότητες του Δήμου μας.
Παρακαλούνται οι Δημότες μας να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας.
Χθες η ελληνική κυβέρνηση ενέταξε σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των οικισμών του Δήμου μας αξίας περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Γίνεται ένα σοβαρό βήμα για την ασφάλεια των πολιτών. Ευχαριστούμε θερμά τους αρμόδιους Υφυπουργούς κ. Χρήστο Τριαντοπουλο και κ. Ιωάννη Τσακίρη όπως και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σκάλκο οι οποίοι έκαναν δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη μας κ. Φάνη Σπανού και έδωσαν λύση».
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, Άγγελος Μισιρλής, επισημαίνει:
«Όλα είναι υπό έλεγχο. Οι απαραίτητοι μηχανισμοί βρίσκονται σε αναμονή».