Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Για όσο διαρκεί το lockdown

Απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ

Προκειμένου να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, υπεγράφη από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

Ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι ο Πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.
Η κυβέρνηση προέβη σε αυτή την κίνηση ύστερα από αίτημα του εμπορικού κόσμου, αίτημα το οποίο ήταν κοινό αυτή τη φορά από τους μικρούς και τους μεγάλους του κλάδου, προκειμένου να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Η απαγόρευση πώλησης συγκεκριμένων ειδών επελέγη καθώς η εναλλακτική που είχε προταθεί εδώ και καιρό, κυρίως από τις μεγάλες αλυσίδες και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), να επιτραπεί η παραλαβή παραγγελιών που έχουν γίνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο πίσω μέρος των καταστημάτων, απορρίφθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.