Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

EPALE για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα: https://epale.ec.europa.eu/el

Η EPALE είναι μια ευρωπαϊκή, πολύγλωσση κοινότητα ανοικτής συμμετοχής επαγγελματιών του τομέα της μάθησης ενηλίκων, η οποία περιλαμβάνει διδάσκοντες και εκπαιδευτές ενηλίκων, προσωπικό καθοδήγησης και υποστήριξης, ερευνητές και ακαδημαϊκούς, και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.
Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα EPALE χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και εντάσσεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση περισσότερων και καλύτερων ευκαιριών μάθησης για όλους τους ενήλικες.
Η EPALE το επιτυγχάνει αυτό, στηρίζοντας και ενισχύοντας τα επαγγέλματα του τομέα της μάθησης ενηλίκων. Επίσης, επιτρέπει στα μέλη να επικοινωνούν με συναδέλφους ανά την Ευρώπη και να μαθαίνουν από αυτούς, μέσω αναρτήσεων στο ιστολόγιό της, συμμετοχής σε φόρα και με χρήση του εργαλείου Αναζήτησης Εταίρων, σε συνδυασμό με φυσικές συναθροίσεις.
Η EPALE προσφέρει πλούσιες και ακριβείς πληροφορίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες είναι σημαντικές για τους επαγγελματίες του τομέα της μάθησης ενηλίκων.
Με την πάροδο του χρόνου, διαρκώς περισσότερο από αυτό το περιεχόμενο θα παρέχεται από τα ίδια τα μέλη.
Η EPALE έχει μια αυστηρή εκδοτική πολιτική η οποία επικεντρώνεται στην κοινότητα της μάθησης ενηλίκων.
Όλοι οι χρήστες νιώθουν ευπρόσδεκτοι στον ιστότοπο και εμπιστεύονται όσες πληροφορίες παρουσιάζονται στην πλατφόρμα.
Την καθημερινή διαχείριση της EPALE επιτελεί μια κεντρική υπηρεσία υποστήριξης βοηθούμενη από 38 εθνικές υπηρεσίες υποστήριξης ανά την Ευρώπη.
Η ανάπτυξη της EPALE γίνεται με δική σας συμβολή, ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και να σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στη μάθηση ενηλίκων στην Ευρώπη.