Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Η ναυμαχία του Αρτεμισίου συμπεριλαμβάνεται στις Επετειακές Εκδηλώσεις για τους Περσικούς Πολέμους

Συνάντηση Δημάρχου με τον υπουργό Εσωτερικών

Σε σύσκεψη με τον υπουργό Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκο αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού στην Επιτροπή Διοργάνωσης Επετειακών Εκδηλώσεων για τους Περσικούς Πολέμους.
Η πρόταση του Δημάρχου κ. Γιάννη Κοντζιά για διοργάνωση στο Αρτεμίσιο του 1ου κλασικού μαραθωνίου κολύμβησης βρήκε υποστηρικτή τον υπουργό. Σύμφωνα με το Δήμαρχο, ο κ. Θεοδωρικάκος αντιλήφθηκε άμεσα τη σπουδαιότητα της ανάδειξης αυτής της πολιτιστικής παρακαταθήκης για τη χώρα.

Καλό είναι να διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις σε όλα τα παραθαλάσσια τουριστικά μέρη της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίου, όπως αγώνες κολύμβησης, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, πανηγυρικές εκδηλώσεις, κλπ
Αξίζει ένα μπράβο στον Δήμαρχο, που δίνει συνέχεια στην περσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε η προηγούμενη δημοτική αρχή.
Ο Δήμος πρέπει να συμμετέχει στις εκδηλώσεις. Πρέπει να τιμάται η επική ναυμαχία του Αρτεμισίου, που σύμφωνα με το Χρονολόγιο Πολεμικών Γεγονότων του Ελληνικού Έθνους (αρχεία Γενικού Επιτελείου Στρατού) στις 23-8-480 π.Χ ο ελληνικός στόλος κατανίκησε τον περσικό στόλο κοντά στο ακρωτήριο Αρτεμισίου, θαλάσσια περιοχή Ελληνικών.