Οι ταπεινές σαρδέλες είναι το ψάρι με την καλύτερη σχέση τιμής προς ω-3 λιπαρά.
Λόγω της θρεπτικής τους σύστασης μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια κάθε ζωικό τρόφιμο.
Επειδή συμβαίνει πολλοί καταναλωτές να μη γνωρίζουν τα οφέλη των ω-3 λιπαρών, διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι αυτά πουλιούνται σε κάψουλες ως φάρμακα για την πρόληψη των καρδιακών επεισοδίων, ενώ πρόσφατες έρευνες έχουν καταδείξει τη σημασία τους στην πρόληψη του Alzheimer , του διαβήτη και σωρείας φλεγμονωδών παθήσεων, ανάμεσά τους και ο καρκίνος.
Οι σαρδέλες είναι εξαίρετο φαγητό όταν μαγειρεύονται ψητές, στο φούρνο, σαχανάκι με σκόρδο, τηγανητές, κλπ. Δεν είναι υγιεινό να καταναλώνονται παστές, καθώς έχουν πολύ αλάτι.
Λόγω της θρεπτικής τους σύστασης μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια κάθε ζωικό τρόφιμο.
Επειδή συμβαίνει πολλοί καταναλωτές να μη γνωρίζουν τα οφέλη των ω-3 λιπαρών, διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι αυτά πουλιούνται σε κάψουλες ως φάρμακα για την πρόληψη των καρδιακών επεισοδίων, ενώ πρόσφατες έρευνες έχουν καταδείξει τη σημασία τους στην πρόληψη του Alzheimer , του διαβήτη και σωρείας φλεγμονωδών παθήσεων, ανάμεσά τους και ο καρκίνος.
Οι σαρδέλες είναι εξαίρετο φαγητό όταν μαγειρεύονται ψητές, στο φούρνο, σαχανάκι με σκόρδο, τηγανητές, κλπ. Δεν είναι υγιεινό να καταναλώνονται παστές, καθώς έχουν πολύ αλάτι.