Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Συσκέψεις για τους οδικούς άξονες


Στο υπουργείο Υποδομών έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό πολλές συσκέψεις, για το ζήτημα των αυτοκινητόδρομων και ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στάλθηκε επιστολή στους τομεάρχες Δημοσίων Έργων για να εξετάσουν από κοινού το ζήτημα της υποχρηματοδότησης, αλλά και τη συνέχιση της παρακαταθήκης των συμβάσεων παραχώρησης, χωρίς να αλλάξουν τα βάρη και οι υποχρεώσεις των δύο πλευρών και δίχως να αλλοιωθεί το αρχικό πνεύμα.
Βούληση του υπουργείου παραμένει η ψήφιση της όποιας συμφωνίας ως τα τέλη Ιουλίου, ούτως ώστε από το φθινόπωρο να υλοποιηθεί και η εξαγγελία της μείωσης της τιμής των διοδίων, κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα και κατά 30% στα υπόλοιπα για μία διετία.
Σε ότι αφορά τον προυπολογισμό των έργων των αυτοκινητόδρομων από το υπουργείο υποδομών έχει ανακοινωθεί ότι η Κεντρική οδός ( Λαμία-Εγνατία, κλπ. ) είναι προυπολογισμού 1,6 δις, οι Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου 1,3 δις, ο αυτοκινητόδρομος Μορέας 1 δις, η Ολυμπία οδός 2,2 δις ευρώ και η Νέα οδός προυπολογισμού 1,3 δις ευρώ.