Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Γιώργος Κελαϊδίτης προστατεύει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες

Καθαρίζονται κοίτες ρεμάτων στα Ελληνικά, όπου υπάρχει εναπόθεση τεράστιων ποσοτήτων φερτών υλικών και σκουπιδιών


Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργου Κελαϊδίτη, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ξεκίνησε καθαρισμούς ρεμάτων της Κοινότητας Ελληνικών, μετά τη διαπίστωση ότι χρειάζεται να υπάρξει απομάκρυνση από τις κοίτες τους τεράστιων ποσοτήτων φερτών υλικών και σκουπιδιών.
Χθες ξεκίνησε ο καθαρισμός στο Ποτοκάκι. Τις επόμενες ημέρες θα καθαριστούν τα ρέματα στο Νταμάρι και στον Παλιουριά (δεξιά και αριστερά της γέφυρας). Στη συνέχεια θα καθαριστεί το ρέμα στη θέση Βραχτς.
Το αίτημα για τον καθαρισμό των προαναφερομένων ρεμάτων υπέβαλε, μετά από διενέργεια αυτοψιών, ο δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς.
Στις κοίτες των ρεμάτων διαπιστώθηκε ότι έχουν εναποτεθεί τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών και σκουπιδιών εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών και περιουσιών, με καταστροφές υποδομών και του φυσικού πλούτου.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι καθαρισμοί ρεμάτων από τις τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών, ξεριζωμένων δέντρων, καλαμιών και κάθε είδους σκουπίδια αποτελούν εξ ολοκλήρου αρμοδιότητα των Περιφερειών.
Στο πλαίσιο της προαναφερόμενης αρμοδιότητας, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διενεργούνται στα ρέματα αυτοψίες, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και στη συνέχεια, όπου χρειάζεται, γίνονται σ' αυτά καθαρισμοί.