Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Να αποφεύγονται βεβιασμένες κρίσεις οι οποίες δεν βοηθούν ζήτησε η ΠΟΑΣΥ


Δεν υπάρχει αντεκδίκηση από την πλευρά της δημοκρατίας, την οποία υπηρετεί η ΕΛ.ΑΣ, τονίζει η συνδικαλιστική οργάνωση της αστυνομίας, μετά το πλακάτ, που τράβηξε πριν λίγες ημέρες την προσοχή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ότι και οι αστυνομικοί έχουν μάνες.
Πιο συγκεκριμένα η ΠΟΑΣΥ, με ανακοίνωσή της, ζήτησε να αποφεύγονται βεβιασμένες κρίσεις οι οποίες δεν βοηθούν, ενώ -παράλληλα- διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει αντεκδίκηση από την πλευρά της δημοκρατίας, την οποία υπηρετεί η ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ τονίζει χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει αντεκδίκηση από την ΕΛ.ΑΣ ‹‹ακόμη και σε αυτούς που στρέφονται εναντίον της, χρειάζεται όμως να διασφαλίζονται και αυτοί που έχουν επωμιστεί το ρόλο της προστασίας των θεσμών››.
Σχετικά με τις κατηγορίες περί βασανιστηρίων, η ανακοίνωση μιλά για ‹‹άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών››. Και τονίζει : ‹‹Η άμεση κινητοποίηση, η ταχύτατη αντίδραση και κυρίως η θαρραλέα επέμβαση των αστυνομικών ‹‹του ειδικού μισθολογίου των 700 ευρώ››, που δεν δίστασαν να ρισκάρουν τη ζωή τους, αποδεικνύουν το φιλότιμο και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος των συναδέλφων μας έναντι των συμπολιτών μας››.