Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Το αγροτικό ιατρείο Ελληνικών

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Το αγροτικό ιατρείο στα Ελληνικά λειτουργεί πλέον υποβαθμισμένα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο να συμβαίνει στο χωριό με τις λαμπρές περγαμηνές, το αρχαίο κλέος (αρχαιοελληνική διονυσιακή πόλη Νύσσα, ναυμαχία Αρτεμισίου, κλπ) και τη νεότερη τιμητική ιστορία (έδρα δήμου αμέσως μετά την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους).
Γενική απαίτηση είναι η αναβάθμιση του αγροτικού ιατρείου των Ελληνικών, που λειτουργεί στο χωριό, στο κτίριο της πρώην κοινότητας.

Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας και το Κέντρο Υγείας του Μαντουδίου δεν επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας και γι΄ αυτό τα τελευταία χρόνια, αρκετοί, προτείνουν ως λύση τη μετατροπή του Κέντρου Υγείας της Ιστιαίας σε νοσοκομείο. 
Είναι φανερό ότι για τους Ελληνικιώτες, αλλά και για όλους τους παραθεριστές της περιοχής μας, είναι απαραίτητο ιδίως τη θερινή περίοδο το αγροτικό ιατρείο του χωριού να έχει συχνότερα αγροτικό γιατρό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
Η καθ’ αυτό τον τρόπο λειτουργία του αγροτικού ιατρείου στα Ελληνικά θα διευκολύνει να βρίσκουν κρατικό γιατρό για πρώτες βοήθειες σε κοντινότερη γι’ αυτούς περιοχή και οι κάτοικοι των γύρω χωριών από την Αγία Άννα έως και τις Γούβες.