Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σημαντική επενδυτική λύση τα αγροτικά εμπορεύματα


Τα αγροτικά εμπορεύματα θα αποτελέσουν παγκοσμίως κορυφαίες επενδυτικές λύσεις σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ελβετικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών UBS.
Η UBS, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής στον κόσμο των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων του πλούτου, υποστηρίζει ότι τα αγροτικά εμπορεύματα θα αποδώσουν υψηλότερα κέρδη μέσα στο 2012, απ’ ότι το 2011, που κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ ικανοποιητική χρονιά για τους παραγωγούς.
Σύμφωνα με την έκθεση της UBS, η αύξηση που αναμένεται να σημειωθεί σε βασικά αγροτικά εμπορεύματα θα ξεπεράσει τις αποδόσεις των ομολόγων και των μετοχών. Η άνοδος των τιμών πηγάζει από τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών για σταθερή αύξηση του πληθυσμού της Γης, η οποία συνοδεύεται από οικονομική άνθιση στις αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα, η Βραζιλία και η Νότιος Αφρική.
Αξιοσημείωτη είναι και η παράμετρος που σχετίζεται με την αύξηση της αγοραστικής ικανότητας των καταναλωτών στις αναδυόμενες χώρες.
Ο ρυθμός ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες, υπολογίζει η UBS, να διαμορφωθεί στο 5,5% για το 2012, τη στιγμή που οι ανεπτυγμένες βλέπουν την ανάπτυξη να αυξάνεται μόλις κατά 1,6%.