Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που προβλέπει την κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων από 2 μηνών έως 2,5 ετών από πιστοποιημένους επιμελητές θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.
Έχει ήδη διασφαλιστεί ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας η νέα πράξη για υλοποίηση του προγράμματος σε όλους τους Δήμους της χώρας θα δημοσιευτεί στο τέλος Οκτωβρίου.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Απολύμανση Σχολικών Μονάδων

Σε Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού επίκειται να πραγματοποιηθεί απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία έπειτα από σχετική απόφαση.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Περιφράξεις γηπέδων

Με απόφαση του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά, θα πραγματοποιηθούν έργα περίφραξης γηπέδων Ιστιαίας και Ταξιάρχη, σύμφωνα με εγκεκριμένη τεχνική περιγραφή.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Παράταση ΟΣΔΕ

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συνεχίζεται η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) έτους 2024, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., έως 30.09.2024, είτε μέσω πιστοποιημένων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.). είτε online.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ένταξη της βόρειας Εύβοιας στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ

Εντάχθηκαν όλα τα ακίνητα της βόρειας Εύβοιας στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ του 2024, ακριβώς όπως ίσχυε τα χρόνια που η περιοχή είχε πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Κοπές και καθαρισμός οδοποιίας

Με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, θα πραγματοποιηθούν κοπές και καθαρισμός δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας από καμμένα δέντρα, σύμφωνα με εγκεκριμένη τεχνική περιγραφή.

Έργα στον Άγιο Γεώργιο Ιστιαίας

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού προέβη σε έργα αποκατάστασης βατότητας δημοτικών οδών στον Άγιο Γεώργιο Ιστιαίας.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Έκτακτα έργα κατά της λειψυδρίας

Δρομολογούνται έκτακτα έργα ύδρευσης, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Τα έργα θα υλοποιηθούν άμεσα με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ.(πρ. Ι.Ε.Κ.)/Σ.Ε.Κ.

Έως και τις 13 Οκτωβρίου 2024 ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα υποδέχεται με απλοποιημένη διαδικασία, ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρ. Ι.Ε.Κ.) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Ε.Κ. στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://iek.eoppep.gr/

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Εθνικό Πρόγραμμα Μικροδορυφόρων

Στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων», η Ελλάδα αποκτά 6 συνολικά Θερμικούς και Ραντάρ (SAR) Μικροδορυφόρους, οι οποίοι θα ενισχύσουν τη δυνατότητα της χώρας να αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές μέσω προηγμένων διαστημικών τεχνολογιών.
Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Έργα στο Γυμνάσιο/ Λύκειο Λίμνης

Με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης/ στεγανοποίησης στέγης Γυμνασίου/ Λυκείου Λίμνης, σύμφωνα με εγκεκριμένη τεχνική περιγραφή.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Έργο Πολιτισμού

Υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Καταγραφή συνθηκών προσβασιμότητας χώρων πολιτισμού και ανάπτυξη ψηφιακής πύλης πληροφόρησης για επισκέπτες με μειωμένη κινητικότητα ("ΕΥΜΑΙΟΣ")».

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Ενίσχυση Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας - Πυρόσβεσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προμήθεια νέου ατομικού εξοπλισμού εθελοντών Δασοπροστασίας - Πυρόσβεσης, μέσω του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, το οποίο περιλαμβάνει 4.500 σετ (στολή, αρβύλες και κράνος).
Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 2,7 εκατομμύρια ευρώ και η παραλαβή αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Αναστολή λειτουργίας σχολείων

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας τη Δευτέρα 09/09/2024 όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, για την απολύμανση και απεντόμωση των σχολικών κτιρίων για προληπτικούς λόγους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Έργα στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»

Πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πτέρυγας του 6ου ορόφου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», η οποία και αναμένεται να δοθεί προς χρήση στα μέσα του Σεπτέμβρη.
Πρόκειται για τον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, μετά τον 7ο, που ανακαινίστηκε πλήρως στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης.
Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του ο κ. Γεωργιάδης επέβλεψε και την κατασκευή του πρώτου κοινόχρηστου WC για ΑΜΕΑ στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων του ισογείου, καθώς επίσης και τον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Επιδότηση λογαριασμών ρεύματος

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ανακοινώθηκε το ύψος της έκτακτης στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορά σε καταναλώσεις του Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:
#Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 14 €/MWh ή 1,4 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
#Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 48 €/MWh ή 4,8 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.
Το συνολικό κόστος της ενίσχυσης για το Σεπτέμβριο ανέρχεται σε 20,8 εκατομμύρια ευρώ.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Λειτουργία Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα εξής:
«Φροντίζουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας,  που αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα προβλήματα. Διαθέτουμε χρηματοδότηση 470.000 ευρώ, από το νέο μας ΕΣΠΑ, για να λειτουργήσουν ακόμη περισσότερα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Στερεά Ελλάδα.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Προώθηση εγκατάστασης σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

Με σκοπό να επιταχυνθεί η εγκατάσταση σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της διείσδυσης των σταθμών ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και στη μείωση του ενεργειακού κόστους, προωθούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας οι εξής πρωτοβουλίες:
#Η δυνατότητα εγκατάστασης σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμικούς σταθμούς που τίθενται εκτός λειτουργίας, μέσω τροποποίησης των σχετικών αδειών, ώστε να καταστεί δυνατή η χρήση υφιστάμενων υποδομών δικτύου. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής θα επιτευχθεί μείωση του κόστους ανάπτυξης των σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και κατ’ επέκταση μείωση της επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Αίτημα για καθαρισμό ρυακιών

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς, προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητεί να καθαριστούν τα ρυάκια του χωριού από τα φερτά υλικά.
Ο δραστήριος Πρόεδρος επισημαίνει ότι επιδιωκόμενος στόχος είναι να μην μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας, να μην πλημμυρίζουν τα χωράφια της περιοχής και να μην υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση δυστυχημάτων.