Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Απομάκρυνση φερτών υλικών από παραλίες των Ελληνικών

Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζουν κάτοικοι και παραθεριστές για την απομάκρυνση από το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και από εθελοντές των φερτών και άλλων υλικών των κεντρικότερων δημοφιλών παραλιών των Ελληνικών και συγκεκριμένα των παραλιών Αγίου Νικολάου, Αρκουδόγιαννη και Μουρτιώτη.

Που υπάρχει πρόβλημα

Δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμα τα φερτά υλικά, κυρίως τα ξύλα, από τις παραλίες Μαύρικα – Ποτοκάκι, Άγιο Ιωάννη και Μυροχώραφο.
Οι κάτοικοι και οι φίλοι αυτών των παραλιών περιμένουν από το Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλία για την απομάκρυνση όλων των αντιαισθητικών φερτών υλικών, κυρίων των ξύλων, που ρυπαίνουν τις συγκεκριμένες παραλίες.
Πρόβλημα υπάρχει στην πρόσβαση  προς την παραλία Τουρκονέρι, καθώς ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία εξακολουθεί να παραμένει κλεισμένος από κορμούς πεσμένων πεύκων.
Πρόβλημα υπάρχει, επίσης, στην πρόσβαση προς τις παραλίες Πέτρου Ρέμα, Βάλες και Παπαλακάκια.
Για την απελευθέρωση των προσβάσεων προς όλες τις παραλίες των Ελληνικών πρέπει να αναληφθούν τώρα που είναι η αρχή του Καλοκαιριού όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες από το Δήμο, αλλά και από τον τοπικό Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό.