Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά βορειοανατολικά των Ψαχνών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ανακοίνωσε τα εξής:
«Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πυρκαγιά βορειοανατολικά των Ψαχνών, η οποία εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών θα μπορούσε εύκολα να ξεφύγει, τέθηκε με απόλυτη επιτυχία υπό έλεγχο.
Η άμεση και ισχυρή παρέμβαση της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας από ξηρά και αέρα, η πολύτιμη συνδρομή των εθελοντικών μας συλλόγων, και η παράλληλη υποστήριξη από τα μηχανήματα έργου και τις υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον περιορισμό των ζημιών στις παρακείμενες επιχειρήσεις, αγροικίες και αγροτοδασικές εκτάσεις.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

700 νέοι ιατροί στα ΚΕ.Π.Α.

Στόχος της ενίσχυσης των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) με 700 νέους ιατρούς είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών πιστοποίησης και η μείωση των χρόνων ανταπόκρισης στα αιτήματα πιστοποίησης και στις κατ’ οίκον αξιολογήσεις.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Νέες ασφαλτοστρώσεις

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ανακοίνωσε τα εξής:
«Στο Νέο Πύργο η αποκατάσταση της βατότητας των δημοτικών οδών είναι το ζητούμενο.
Συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας, ξεκίνησε η αποκατάσταση από το συνδετήριο δρόμο Ε.Ο.  με την παραλιακή οδό Ωρεών-Νέου Πύργου.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Κολυμβητικός αγώνας Ν. Πύργος – Ωρεοί

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού αποφάσισε ομόφωνα την συνδιοργάνωση του Κολυμβητικού αγώνα Ν. Πύργος – Ωρεοί με τον Ναυτικό Όμιλο Διαύλου Ωρεών (ΝΟΔΩ).

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ονοματοδοσία και Ένταξη Πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό

Πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης – Ειδικών Επιχειρήσεων «ΠΕΡΣΕΑΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Πηγή: https://vorioeviotika.blogspot.com/

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Απομάκρυνση φερτών υλικών από παραλίες των Ελληνικών

Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζουν κάτοικοι και παραθεριστές για την απομάκρυνση από το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και από εθελοντές των φερτών και άλλων υλικών των κεντρικότερων δημοφιλών παραλιών των Ελληνικών και συγκεκριμένα των παραλιών Αγίου Νικολάου, Αρκουδόγιαννη και Μουρτιώτη.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Προμήθεια απινιδωτών

Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας θα προμηθευτεί δύο αυτόματους απινιδωτές, σύμφωνα με εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας γνωστοποίησε ότι παρατείνεται, έως την 21η Ιουλίου του 2024, η προθεσμία ολοκλήρωσης εργασιών για τις υπαχθείσες αιτήσεις του προγράμματος: «Εξοικονομώ 2021», των οποίων η σχετική προθεσμία εκπνέει την 15η Ιουνίου του 2024.
Η παράταση αφορά 4.313 νοικοκυριά.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Προμήθεια πινακίδων, ειδών σήμανσης και ειδών οδοποιίας

Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας θα προμηθευτεί πινακίδες, είδη σήμανσης και είδη οδοποιίας, σύμφωνα με σχετική τεχνική περιγραφή.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Έργα σε Λίμνη, Μαντούδι, Πήλι και Αγία Άννα

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανακοίνωσε τα εξής:
«Στην υποβολή πρότασης για τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, σε τέσσερις ακόμα παραλίες, προχώρησε ο Δήμος μας στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο στην ελεύθερη, αυτόνομη και ανεμπόδιστη κίνηση όλου του πληθυσμού.
Η πρόταση αφορά το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών κολυμβητικών ακτών του Δήμου  Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας για τη δημιουργία προσβάσιμου ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος για άτομα με κινητικά προβλήματα», συνολικού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες» μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

21ο Θερινό Ράλλυ ΛΕ.Κ.Α.Μ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την διοργάνωση του 21ου Θερινού Ράλλυ ΛΕ.Κ.Α.Μ. (Λέσχη κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας) στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 έως 24 Ιουνίου 2024, στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Θερμοποτάμου στα Λ. Αιδηψού και στατική έκθεση 22.6.2024 στην Κεντρική Πλατεία Ιστιαίας.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Υπουργική Απόφαση για τις «Απαιτήσεις φύτευσης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς»

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας υπογράφηκε η Απόφαση για τις απαιτήσεις φύτευσης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς.
Πρόκειται για μία Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι παράμετροι της υποχρεωτικής φύτευσης στις περιμετρικές ζώνες ή και στο εσωτερικό των φωτοβολταϊκών σταθμών.
Μεταξύ αυτών των παραμέτρων είναι τα χαρακτηριστικά των φυτών (όπως το είδος και το ύψος αυτών), οι αποστάσεις από τα στοιχεία της εγκατάστασης, η διαδικασία έγκρισης και ελέγχου, με αυτοψία και οι κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης φύτευσης.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Επιδότηση αγοράς οχημάτων

Άνοιξε το πληροφοριακό σύστημα του 3ου κύκλου της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για την υποδοχή αιτήσεων για την επιδότηση αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων:
https://kinoumeilektrika3.gov.gr/
Κύριο χαρακτηριστικό του νέου Προγράμματος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς πλέον υπάρχει μόνο ένα στάδιο, αυτό της υπαγωγής για πληρωμή, αφότου ο ενδιαφερόμενος αγοράσει το ηλεκτρικό όχημα.
Επίσης, αυξήθηκε η ανώτατη επιδότηση αυτοκινήτου για φυσικά πρόσωπα, από 8.000 ευρώ, που ήταν ο προηγούμενος κύκλος, στις 9.000 ευρώ.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Χρηματοδοτήσεις ΑΕΙ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα εξής:
«Οραματιζόμαστε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους και εργαζόμαστε πολυεπίπεδα προς αυτήν την κατεύθυνση! Και ταυτόχρονα κάνουμε πιο ελκυστικές τις σχολές μας σε φοιτητές από όλη την Ελλάδα!
Εγκρίναμε συνολικές χρηματοδοτήσεις 6.526.471 ευρώ από το νέο μας ΕΣΠΑ για τον τεχνολογικό εξοπλισμό των ΑΕΙ, ειδικά σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση φοιτητών με αναπηρίες!
Αναμένουμε πλέον προτάσεις για την υλοποίηση έργων πρόσβασης ΑμεΑ (ράμπες, ειδικοί ανελκυστήρες κλπ.), αλλά και για την αγορά εκτυπωτών braille και παρόμοιου εξοπλισμού, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στη γνώση και την ακαδημαϊκή μόρφωση!

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Συντήρηση δασικών δρόμων Δ.Ε. Αρτεμισίου

Με απόφαση του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης δασικών δρόμων για λόγους πυροπροστασίας στην Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίου, σύμφωνα με εγκεκριμένη τεχνική περιγραφή.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Πλατφόρμα έκδοσης Πιστοποιητικών Σπουδών

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε και παραδόθηκε στο κοινό η διαλειτουργικότητα του ΔΟΑΤΑΠ με την πλατφόρμα https://ptyxia.gov.gr/.
Συνολικά, αναρτήθηκαν 180.000 ολοκληρωμένες πράξεις αναγνώρισης του ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ που διατρέχουν την περίοδο των τελευταίων 35 ετών.
Πλέον ο κάτοχος πράξης αναγνώρισης μπορεί να εκδίδει πιστοποιητικό με όλα τα στοιχεία της πράξης αναγνώρισης, με μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.gr που εξασφαλίζει τη γνησιότητα του εγγράφου.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Βελτίωση Τομέα Καθαριότητας

Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη, θα προμηθευτεί 173 τροχήλατους κάδους απορριμμάτων και 10 χειραμαξίδια οδοκαθαριστών 80LT με συμπαγές τροχό, σύμφωνα με εγκεκριμένη τεχνική περιγραφή.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Δωρεάν ή φθηνός τουρισμός για εργαζόμενους-ανέργους

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ξεκινά αύριο, Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.