Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Απομακρύνονται φερτά υλικά από παραλίες

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού προετοιμάζει τις παραλίες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες για την τουριστική περίοδο.
Μηχανήματα έργου αρχίζουν να επιχειρούν για την απομάκρυνση των φερτών υλικών που έχουν κατακλύσει πολλές παραλίες του Δήμου.
Ήδη στην Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίου ξεκίνησε ο καθαρισμός της παραλίας στο Πευκί, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και ο καθαρισμός των παραλιών στα Ελληνικά που έχουν γεμίσει από μεγάλο όγκο φερτών υλικών.
Με αφορμή τον καθαρισμό της παραλίας στο Πευκί ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, τονίζει:
«Η προετοιμασία των παραλιών για την τουριστική περίοδο ξεκίνησε.
Φέτος, ο μεγάλος όγκος των φερτών υλικών και η διάβρωση των ακτών από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθιστούν την ετήσια φροντίδα δυσκολότερη.
Για την έγκαιρη αποκατάσταση των παραλιών, μηχανήματα έργου θα επιχειρούν για το επόμενο διάστημα σε όλες τις ενότητες του δήμου μας.
Καλό καλοκαίρι!»
Για την απομάκρυνση των φερτών υλικών από τις παραλίες ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς, έγκαιρα και συγκεκριμένα με έγγραφό του από τις 9 Νοεμβρίου 2023 έχει ζητήσει να πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού επείγοντα έργα αποκατάστασης των παραλιών του χωριού, ιδίως των παραλιών στις θέσεις Άγιος Νικόλαος, Αρκουδόγιαννη, Μουρτιώτη, Μυροχώραφο, Άγιος Ιωάννης και Μαύρικα.
Στο αίτημα αυτό του Προέδρου της Κοινότητας Ελληνικών η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι σύντομα θα καθαρίσει τις παραλίες του χωριού από όλα τα φερτά υλικά και ο Πρόεδρος του χωριού περιμένει η αποκατάσταση των παραλιών να πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα, καθώς αναμένεται τα τουριστικά καταλύματα των Ελληνικών να κατακλυστούν από πολύ κόσμο.