Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Χρηματοδοτήσεις αγροτών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα εξής:
«Καλή εβδομάδα με καλά νέα για τους αγρότες μας! Διεκδικήσαμε επιπλέον χρηματοδοτήσεις και με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάσσονται στα Σχέδια Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και οι επιλαχόντες αγρότες από τις πληγείσες περιοχές του Δομοκού Φθιώτιδας και της βόρειας Εύβοιας!
Στην απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού, υπηρεσία μας άμεσα αποκρίθηκε και έστειλε τους σχετικούς πίνακες στο Υπουργείο, περιλαμβάνοντας πλέον και τους επιλαχόντες των δύο περιοχών.
Συγκεκριμένα, εντάσσονται πλέον:
#Από τους Δήμους Δομοκού της Π.Ε. Φθιώτιδας, Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας της Π.Ε. Εύβοιας, 181 επενδυτικά σχέδια αγροτών, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 7.962.340,13 ευρώ.
#Συνολικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (μαζί με τα ανωτέρω), 343 επενδυτικά σχέδια αγροτών, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 16.916.895,06 ευρώ.
Ευχαριστούμε για την πρόθυμη αποδοχή του αιτήματός μας τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τους βουλευτές και όλους τους εμπλεκομένους, που συνέβαλαν στο να δοθεί μια ακόμη ανάσα αισιοδοξίας στους πληγέντες παραγωγούς μας σε Δομοκό και βόρεια Εύβοια!».