Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Προμήθεια εξοπλισμού σχολικών μονάδων

Το έργο της προμήθειας εξοπλισμού σχολικών μονάδων σε όλη την Επικράτεια εντάσσεται στο «Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών 2021 – 2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και Εκσυγχρονισμός Υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης», με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.
Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών των σχολείων όλης της Ελλάδας με τον απαιτούμενο, σύγχρονο εξοπλισμό, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης  των μαθητών, σε κάθε βαθμίδα.  
Η Πράξη, προϋπολογισμού 10.886.580 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) με δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού όπως: θρανία, καθίσματα, έδρες και πίνακες των αιθουσών διδασκαλίας, γραφεία διδασκόντων και πτυσσόμενα καθίσματα για τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εξοπλισμό ΑμεΑ, βιβλιοθήκες, παγκάκια, παιχνίδια και χαρτοθήκες για τα Νηπιαγωγεία, γραφεία Η/Υ, καθίσματα εκπαιδευτικών, καθώς και ανταλλακτικά θρανίων και καθισμάτων.