Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Δημιουργούνται Κέντρα Τραύματος σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ

Την οργάνωση και λειτουργία ενός Εθνικού Συστήματος Τραύματος, το οποίο περιλαμβάνει τη σύσταση αρχικά 16 Κέντρων Τραύματος σε Νοσοκομεία, παρουσίασε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Η χρηματοδότηση για τη σύσταση των 16 Κέντρων Τραύματος προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα τη δράση 16795 που αφορά στην «Ανακαίνιση και Εκσυγχρονισμό των Νοσοκομείων» και στην οποία έχει ενταχθεί ο εκσυγχρονισμός 55 Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π).
«Τα Κέντρα Τραύματος και οι μονάδες αναζωογόνησης προσφέρουν άμεση αντιμετώπιση του τραύματος και δημιουργούν ελπίδα για πλήρη ανάρρωση, αναστρεψιμότητα της βλάβης και τελικά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
Με τη θέσπιση πλαισίου για Εθνικό Σύστημα Τραύματος, εκπέμπεται ένα σαφές μήνυμα: η Ελλάδα δεσμεύεται να παρέχει το υψηλότερο επίπεδο περίθαλψης και φροντίδας στους ανθρώπους της και δημιουργεί ένα σταθερό κλίμα εμπιστοσύνης.
Αυτή η δέσμευση, όχι μόνο θα σώσει ζωές, αλλά και θα ενισχύσει τη συνολική ευημερία του πληθυσμού μας.
Συστήνοντας ένα ενιαίο και Εθνικό Σύστημα Τραύματος, μειώνουμε την αναπηρία, τον θάνατο και τον πόνο για αμέτρητους τραυματίες, κυρίως τροχαίων και τις οικογένειές τους», επεσήμανε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Χρυσοχοΐδης.
#Ήδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας λειτουργεί Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.):
https://chalkidahospital.gr/tmima-epigonton-peristatikon/