Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Ενισχύονται ψηφιακά έργα του Δημοσίου

Του Παναγιώτη Γ. Κούβαρη
 
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα πέντε χρόνια, για την ενίσχυση ψηφιακών έργων του Υπουργείου υπέγραψε σήμερα σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Στην πρώτη κατηγορία των επενδύσεων ψηφιοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου βρίσκονται έργα όπως το «Wi-Fi GR» για την ανάπτυξη 3 χιλιάδων hotspot σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας, ενώ στη δεύτερη κατηγορία έργα όπως η υλοποίηση δικτύου υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.
Ιδιαίτερη στόχευση δίνει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επίσης, στην καινοτομία, την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων από τους πολίτες και την προσαρμογή στις ανάγκες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, με χρηματοδότηση για δράσεις όπως οι Εθνικοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας.
Εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα συμβάλει στο σχέδιο για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό στο Ελληνικό Δημόσιο και την παροχή υπηρεσιών με στόχευση στην εξυπηρέτηση και τη θετική εμπειρία του πολίτη.
Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χορηγήσει ποσό ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση ψηφιακών έργων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.