Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Στην τελική ευθεία ο διεθνής διαγωνισμός για το έργο WiFi4GR

Δυνατότητα παροχής δωρεάν και χωρίς όρους ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε δημόσιους χώρους της βόρειας Εύβοιας
 
Του Παναγιώτη Γ. Κούβαρη
 

Πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματων δικτύων θα απολαμβάνουν σύντομα κάτοικοι και επισκέπτες σε χιλιάδες περιοχές σε όλη την επικράτεια, καθώς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δρομολόγησε τη διαδικασία για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.
Προβλέπεται να δημιουργηθούν υποδομές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε περίπου 2.500 περιοχές που θα κατανεμηθούν σε όσο το δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση.
Ήδη, έχει ξεκινήσει η σχετική δημόσια διαβούλευση για τον διεθνή διαγωνισμό «WiFi4GR – Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο», το οποίο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, σύνδεση και ενεργοποίησης σημείων ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 14,74 εκατομμύρια ευρώ, θα παρασχεθεί η δυνατότητα δωρεάν και χωρίς όρους ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους.
Είναι προφανές ότι υπάρχει δυνατότητα παροχής δωρεάν και χωρίς όρους ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots και σε δημόσιους χώρους της βόρειας Εύβοιας, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και αναληφθούν απαραίτητες πρωτοβουλίες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Επισημαίνεται ότι δίνεται έμφαση σε χώρους και σημεία:
*Συνάθροισης κοινού
*Αναμονής – μετακίνησης
*Εκδηλώσεων
*Τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος