Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Πρόβλημα ύδρευσης στην κοινότητα Ελληνικών

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Σε μεγάλο πρόβλημα έχει εξελιχθεί το θέμα υδροδότησης στα Ελληνικά, το χωριό που το 1836 με Διάταγμα του βασιλιά Όθωνα αποτέλεσε έδρα του νεοσύστατου δήμου Αρτεμισίων προκειμένου να τιμηθεί για τη λαμπρή του ιστορία, ιδιαίτερα για τη ναυμαχία του Αρτεμισίου.

Στα Ελληνικά το πόσιμο νερό είναι λίγο και προβληματικό από πλευράς ποιότητας. Οι κάτοικοι της κοινότητας καταφεύγουν στην κατανάλωση εμφιαλωμένων νερών, καθώς λίγοι πλέον ελπίζουν στην επίλυση του προβλήματος από το δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.
Για την επαρκή και ποιοτική υδροδότηση του χωριού απαιτούνται νέες γεωτρήσεις, νέα δεξαμενή υποδοχής του νέου νερού, καθώς και συμπληρωματικό δίκτυο ύδρευσης που θα συνδεθεί με το υπάρχον δίκτυο.
Όπως λένε πολλοί κάτοικοι του χωριού με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων αρμοδίων υπηρεσιών και με την υπόδειξη των ντόπιων μπορεί, μέσω των γεωτρήσεων, να βρεθεί πολύ και καλό νερό.
Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το όλο θέμα έχει ήδη τεθεί από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Πλατιά και το κοινοτικό συμβούλιο στη νέα δημοτική αρχή.
Μέχρι σήμερα, ο δήμος δεν έχει ανακοινώσει ότι προγραμματίζει την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης της κοινότητας Ελληνικών.
Πολλοί κάτοικοι λένε, επίσης, ότι χρειάζονται να γίνουν και εργασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στις υπάρχουσες δεξαμενές, καθαρισμός, κόψιμο αγριόχορτων, κλπ. Οι τελευταίες αυτές εργασίες πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.