Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργία δημοσιογράφων με απόφαση της Ομοσπονδίας Τύπου Ελλάδας

H Ομοσπονδία Τύπου Ελλάδας καλεί τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στον Τύπο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα Ραδιοφωνικά, στα Τηλεοπτικά, στα Ηλεκτρονικά και στα άλλα ΜΜΕ, να πάρουν μέρος αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία από 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου 2012 έως και τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 25 Σεπτεμβρίου 2012.
Παράλληλα, καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα ειδησεογραφικά Ηλεκτρονικά και άλλα ΜΜΕ, με όλα τα πρόσφορα νόμιμα μέσα, τους αγώνες τους και την καθημερινή τους πρακτική, να εξακολουθήσουν να υπηρετούν το Δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης και τα συμφέροντα της ελληνικής Κοινωνίας.
Τέλος, η Ομοσπονδία Τύπου Ελλάδας χαιρετίζει την κήρυξη της 24ωρης Γενικής Απεργίας που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις και τη μη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.
Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων δήλωσαν οι Ενώσεις Συντακτών, η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ καθώς και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.