Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αναπροσαρμόζονται 58 Νομικά Πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Ο υπουργός Εσωτερικών, υπέγραψε, πρόσφατα, συνολικά 58 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) τα οποία αφορούν 30 δήμους, 27 ΝΠΔΔ ΟΤΑ και 1 Περιφέρεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια αυτά προβλέπεται η κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1α του άρθρου 33 του νόμου 4024/2011, όπως ισχύει.

Από μια πρώτη δειγματοληπτική ανάλυση των στατιστικών δεδομένων, που αφορούν πραγματικά στοιχεία των 58 προαναφερόμενων Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκύπτει ότι περίπου οι έξι στις δέκα οργανικές θέσεις στην Αυτοδιοίκηση θα καταργηθούν.
Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των 58 ΚΥΑ, το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 61,67%, ενώ το ποσοστό διατήρησης στο 38,33%. Το σύνολο των θέσεων που καταργούνται είναι 3.090.
Τα σχέδια αποφάσεων έχουν, ήδη, διαβιβαστεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή.
Στη συνέχεια θα πάρουν το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να ακολουθήσει η ενεργοποίηση της διαδικασίας αναπροσαρμογής των οργανισμών εσωτερικής λειτουργίας των ΟΤΑ.