Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η μουσική και η γυμναστική επηρεάζουν τις προσπάθειες για δίαιτα


Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, η γρήγορη μουσική στη διάρκεια του φαγητού μας κάνει να τρώμε περισσότερο.
Εξάλλου, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπρουνέλ στο Μιντλσεξ, επίσης, η γρήγορη μουσική εντείνει τις προσπάθειές μας όταν γυμναζόμαστε και έτσι μας βοηθάει να αθλούμαστε περισσότερο και πιο αποδοτικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Μακ Μάστερ στον Καναδά, το αδυνάτισμα ευνοείται περισσότερο όταν δεν σηκώνουμε μεγάλα βάρη, αλλά λίγα κιλά (1,5-2 kgr) και κάνουμε πολλές επαναλήψεις με αυτά.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Ιατρική και Επιστήμη στα Σπορ και την Άσκηση (MSSE), καλύτερα είναι να συνδυάζονται τρέξιμο ή κολύμπι με προπόνηση με βάρη, παρά να ασχολείται κανείς με το ένα ή το άλλο είδος γυμναστικής.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Νοητικής και Εξελικτικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όσοι γυμνάζονται μόνοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να μην προπονούνται αρκετά σκληρά.
Επίσης, οι γυναίκες που γυμνάζονται σκληρά καταναλώνουν μετά την προπόνηση σχεδόν όσες θερμίδες έκαψαν, οπότε έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να αδυνατίσουν, όπως υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής (AJCN).