Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Το τσιγάρο προκαλεί μεγάλο κακό !


Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και καρκίνο. 
Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι καρκινογόνες ουσίες του τσιγάρου χρειάζονται μόλις 15 με 30 λεπτά για να απορροφηθούν από το αίμα.
Το πιο φοβερό είναι πως στο κάπνισμα οφείλονται το 30% των θανάτων από καρκίνο. 
Το κάπνισμα, επίσης, προκαλεί διάφορες παθήσεις, εγκεφαλικά ανευρύσματα και αναπνευστικά προβλήματα.
Κάθε καπνιστής ξοδεύει περίπου 1000 έως 2000 ευρώ το χρόνο για να αγοράσει τσιγάρα, που αντιστοιχούν για παράδειγμα σε δύο με τρία αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης ή σε πολυήμερες διακοπές. Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν καπνίζουν εξοικονομούν τα ποσά αυτά. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο !
Η διακοπή του καπνίσματος ωφελεί την καριέρα, καθώς οι μη καπνιστές έχουν το πλεονέκτημα να μην ενοχλούν τους γύρω τους, αλλά και κοστίζουν στους εργοδότες τους περίπου 2500 ευρώ λιγότερα χρήματα λιγότερα από λιγότερα διαλείμματα και αναρρωτικές άδειες.
Όσοι δεν καπνίζουν δεν χρειάζεται να ψάχνουν απεγνωσμένα για φωτιά για να ανάψουν τσιγάρο, να βγαίνουν από τα κτίρια για να καπνίσουν, να γεμίζουν νευρικότητα, ιδίως όταν ταξιδεύουν ή βρίσκονται σε νοσοκομεία, σχολεία κλπ, ενώ δεν βλάπτουν, μέσω του παθητικού καπνίσματος, την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων.
Τέλος, όσοι δεν καπνίζουν έχουν καλή σεξουαλική ζωή, έχουν καλύτερη εμφάνιση, δεν έχουν χλωμή επιδερμίδα, ούτε κίτρινους λεκέδες στα δάχτυλα, έχουν πιο λευκά και πιο λαμπερά δόντια.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η διακοπή του καπνίσματος προστατεύει την υγεία, αλλά και είναι η πιο αποτελεσματική περιποίηση ομορφιάς στον κόσμο !
Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κλπ.