Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Μείωση του τουρισμού στη βόρεια Εύβοια !


Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη


Σημαντική αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, που έχει ήδη ξεπεράσει το 10%, για το πρώτο 7μηνο του έτους δείχνουν τα στοιχεία από τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τις χερσαίες εισόδους της χώρας.
Ωστόσο, διαφορετική είναι η εικόνα για την περιοχή μας και γενικότερα για την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα μικρά νησιά των Κυκλάδων, που φαίνεται να πληρώνουν το μάρμαρο της χαμηλής σ’ αυτές εισερχόμενης τουριστικής κίνησης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του πρώτου 7μήνου.
Η τουριστική κίνηση στη βόρεια Εύβοια είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις 20% κάτω, ενώ η τουριστική σεζόν, με εξαίρεση τα Λουτρά της Αιδηψού, έχει ουσιαστικά συρρικνωθεί στον ένα μήνα.
Ουσιαστικά, η βόρεια Εύβοια πληρώνει την έλλειψη της διαφημιστικής της προβολής. Μαγευτικοί προορισμοί στη βόρεια Εύβοια ουσιαστικά δεν προβλήθηκαν αν και το άξιζαν. Το κρίμα των αρμοδίων είναι μεγάλο !
Την ίδια ώρα, βούλιαξαν από κόσμο η Ρόδος (αύξηση 20,77%), η Κως (αύξηση 20%), η Σαντορίνη (αύξηση 11,5%), η Κρήτη (αύξηση 10%-14%) και η Χαλκιδική (αύξηση 11%) και δευτερευόντος η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Χαλκιδική, η Πιερία, η Καβάλα και η Θεσσαλονίκη (μέση αύξηση 10%) !
Οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ, των τουριστικών και άλλων φορέων της Εύβοιας έχουν την υποχρέωση να εξετάσουν το θέμα του εισερχόμενου τουρισμού στο νησί μας. Η Εύβοια μπορεί με τα κατάλληλα μέτρα να γίνει αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους ξένους τουρίστες.