Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Παράταση έως τις 15 Δεκεμβρίου της προθεσμίας για επιδότηση της απόσυρσης του αλιευτικού εργαλείου «γρίπος, που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα»

Τελευταία ευκαιρία για αλιείς

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας ένταξης στις ευνοϊκές διατάξεις επιδότησης της απόσυρσης του αλιευτικού εργαλείου «γρίπος, που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα» έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020.

Σκοπός της παράτασης είναι μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία προς τους αλιείς-πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, που φέρουν το αλιευτικό εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα» να αξιοποιήσουν τα διατιθέμενα 5,75 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά τη λήξη της συγκεκριμένης προθεσμίας όσοι δικαιούχοι επιλέξουν να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα χάνουν αφενός το δικαίωμα επιδότησης της απόσυρσης και αφετέρου το δικαίωμα αλίευσης με το συγκεκριμένο αλιευτικό εργαλείο, καθώς η λειτουργία του αλιευτικού εργαλείου «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα» δεν επιτρέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι αλιείς που θα ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις επιδότησης της απόσυρσης θα επιδοτηθούν με το ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ ανά σκάφος ή βιντζότρατα.