Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες της Στερεάς Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία τηλεδιάσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας σε σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο συνδημότης μας, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για τον Covid 19, Ανδρέας Τοουλιάς, η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Περιφέρειας, Έλενα Μπενιάτα (διοργανωτής και συντονιστής της τηλεδιάσκεψης), οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές Δημόσιας Υγείας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας, Σταύρος Τσελάς και ο Συντονιστής Γιατρός διερεύνησης κρουσμάτων, Αγάλος Φωτόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανταλλάχθησαν απόψεις για τον όσο το δυνατό καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος Covid 19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Επισημάνθηκε από όλους ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που είναι: Στεγανοποίηση – Περιχαράκωση – Αναχαίτιση του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για τον Covid 19, Ανδρέας Τοουλιάς, επεσήμανε για άλλη μια φορά πως η καλύτερη αντιμετώπιση του Covid 19 είναι η αυστηρή προσήλωση όλων μας στο τρίπτυχο χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, σχολαστική ατομική υγιεινή και καθαριότητα.