Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Η ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ αναστέλλει ορισμένες από τις δραστηριότητές της και επιμένει στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης, σε τηλεφωνική συνομιλία ανοικτής ακρόασης, που είχε με τον Υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε ότι είναι στη βούληση της εταιρείας η κατά το δυνατόν άμεση επαναλειτουργία ως το τέλος του έτους όλων των δραστηριοτήτων του εργοστασίου

Η ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ επιμένει στην απόφασή της να αναστείλει ορισμένες από τις δραστηριότητές της και επιμένει στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περίπου 280 εργαζομένους. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα οδηγηθούν στην ανεργία.
Χθες, σε μια προσπάθεια ακύρωσης του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που έχει ανακοινώσει η εταιρεία, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα έκτακτες συναντήσεις του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση και του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με Αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Εύβοιας και Βουλευτές του Νομού.
Πιο συγκεκριμένα σε αυτές τις συναντήσεις με τους δύο Υπουργούς συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννάς, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Σκοπελίτης και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, Γιώργος Τριάντης, Γιάννης Μουργιάς και Παναγιώτης Καραντζούδης. Επίσης, συμμετείχαν οι Βουλευτές Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.
Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τους έντονους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για τις ανακοινωθείσες εξελίξεις και ζήτησαν να υπάρξει θεσμική και πολιτική πίεση της κυβέρνησης για την άρση αυτής της απόφασης και σε κάθε περίπτωση την προστασία των εργαζομένων.
Ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, δεσμεύτηκε να εξετάσει διεξοδικά το ζήτημα από πλευράς τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και εφ` όσον απαιτηθεί, να προκαλέσει τριμερή διάσκεψη εταιρείας - εργαζομένων και πολιτείας.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κάλεσε άμεσα σε συνομιλία ανοικτής ακρόασης τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργο Περιστέρη, ο οποίος μετά από σχετικό αίτημα όλων των παρευρισκομένων φορέων δήλωσε ότι είναι στη βούληση της εταιρείας η κατά το δυνατόν άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου, με πρόσληψη κατά προτεραιότητα των σημερινών εργαζομένων που το επιθυμούν, όπως επίσης και η λήψη ειδικής μέριμνας για τους συνεργαζόμενους εργολάβους, προμηθευτές και το προσωπικό τους.


Γενική Συνέλευση

Αύριο 10/5/2020 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στον υπαίθριο χώρο του Γυμνασίου Μαντουδίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργου Κελαϊδίτη και του Δημάρχου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη.