Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ενίσχυση της ελληνικής μελισσοκομίας

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Με δύο αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων ενίσχυσης της ελληνικής μελισσοκομίας για τα έτη 2020-2022, καθορίζονται:
-Το ύψος της ενίσχυσης που θα κατευθυνθεί στη δράση 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων», με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στις 100.000 ευρώ για κάθε μελισσοκομικό έτος, ως μέγιστο ύψος επιχορήγησης για την υλοποίηση της δράσης.
Σκοπός της δράσης είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των μελισσοκόμων και του προσωπικού των φορέων και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μελισσοκομία, σε πρακτικά ή τεχνικά θέματα.
-Το ύψος ενίσχυσης της δράσης 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα», με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στις 100.000 ευρώ για κάθε μελισσοκομικό έτος, ως μέγιστο ύψος επιχορήγησης για την υλοποίηση της δράσης.
Το ποσό θα διατεθεί σε Πανεπιστημιακά, Ερευνητικά Ιδρύματα και Ινστιτούτα με στόχο, μεταξύ άλλων, την προστασία και διάσωση των ελληνικών πληθυσμών μελισσών, τη διερεύνηση βιολογικών δράσεων των ελληνικών μελιών και τη χρήση καινοτομιών σε όλες τις φάσεις της πρωτογενούς παραγωγής, τυποποίησης, ταυτοποίησης και εμπορίας μελιού και των άλλων μελισσοκομικών προϊόντων.