Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προγραμματίζει Προσκυνηματική Διαδρομή στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Προκόπι Εύβοιας

Στις 27 Μαΐου, η Εύβοια και πλήθος πιστών από όλο τον κόσμο εορτάζουν τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου, στο Προκόπι Εύβοιας.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προγραμματίζει Προσκυνηματική Διαδρομή στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Προκόπι Εύβοιας.
Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:
«Οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη Χώρα λόγω της επιδημίας του ιού covid-19 και τα αυστηρά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, τα οποία έχει προσωρινά αποφασίσει η Πολιτεία και για τους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, μας καλούν όλους όσοι αποφασίσουμε να επισκεφθούμε το Ιερό Προσκύνημα να λειτουργήσουμε με την ίδια αξιέπαινη στάση ευθύνης που επιδείξαμε το προηγούμενο διάστημα.
Στην προσπάθεια μας να μην προκαλέσουμε μέσα από τη δράση μας αυτή συγκέντρωση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών στο Ιερό Προσκύνημα τις επόμενες μέρες, αλλά και στη λογική της διασφάλισης των καλύτερων συνθηκών ασφάλειας και εξυπηρέτησης των συμμετεχόντων σε αυτή, αποφασίζουμε να πραγματοποιηθεί η Προσκυνηματική Διαδρομή σε μεταγενέστερη ημερομηνία, όχι αργότερα από το τέλος Ιουνίου.
Η ακριβής ημερομηνία και το πρόγραμμα της 5ης Προσκυνηματικής Διαδρομής θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου τις επόμενες ημέρες.
Επίσης, ενημερώνουμε για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως την Ιερή Ακολουθία στις 27 Μαΐου ανήμερα της εορτής του Οσίου ότι, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει προγραμματίσει ζωντανή αναμετάδοση μέσα από την ιστοσελίδα της www.pste.gov.gr και τη σελίδα της στο Facebook, όπως επίσης και από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης www.imchalkidos.gr»