Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Καθαρίστηκαν οι πέντε δεξαμενές στα Ελληνικά

Δίνουμε πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη Κοντζιά, στον Σωτήρη Πανουργιά και στον Κώστα Πλατιά

Ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Σωτήρης Πανουργιάς, έχοντας ευαισθησία σε θέματα δημόσιας Υγείας της αρμοδιότητάς του, έστειλε 4μελές συνεργείο με επαγγελματικά πιεστικά μηχανήματα & άλλα εργαλεία για τον καθαρισμό των πέντε δεξαμενών της Κοινότητας Ελληνικών.
Οι δεξαμενές, τρεις στη θέση Αβορούς και δύο στη θέση Λιθαράκια, βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση, περιείχαν πολύ «λούνι» και γύρω τους είχαν πολλά χορτάρια.
Το συνεργείο με αξιοζήλευτο επαγγελματισμό καθάρισε τις δεξαμενές.

Τις επόμενες ημέρες η Κοινότητα Ελληνικών θα παραλάβει δύο χλωροποιητές (έναν για Αβορούς και έναν για Λιθαράκια) για να γίνεται στις δεξαμενές σωστή χλωρίωση.
Αναμένεται να γίνει και περαιτέρω τακτοποίηση των δεξαμενών, όπως πισσάρισμα, επισκευή όσων μεταλλικών καπακιών και μεντεσέδων έχουν φθαρεί, βάψιμο και τοποθέτηση κλειδαριών, κλπ.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Κώστας Πλατιάς, με αφορμή τον καθαρισμό των πέντε δεξαμενών εξέφρασε τη χαρά & την ικανοποίησή του για το γεγονός αυτό και παράλληλα ευχαρίστησε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Σωτήρη Πανουργιά, αλλά και τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά.
«Οι δεξαμενές του χωριού μας, επιτέλους, έγιναν κουκλίτσες και το οφείλουμε στον Δήμαρχό μας, Γιάννη Κοντζιά και στον Αντιδήμαρχο, Σωτήρη Πανουργιά. Τόσο εγώ όσο και οι κάτοικοι των Ελληνικών τους ευχαριστούμε».

Στις 25 Φεβρουαρίου είχαμε γράψει για τον καθαρισμό δεξαμενών στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας και σημειώναμε εύσημα στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.
Με αφορμή τον καθαρισμό αυτό γράψαμε ότι αίτημα καθαρισμού δεξαμενών έχει υποβάλει και η Κοινότητα Ελληνικών.
Συγκεκριμένα είχαμε γράψει:
Το αίτημα για καθαρισμό δεξαμενών στα Ελληνικά έχει υποβάλει ο δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας, Κώστας Πλατιάς, ο οποίος εύλογα αναμένει από τη Δημοτική Αρχή να στείλει συνεργείο καθαρισμού το συντομότερο δυνατό.
«Ελπίζουμε να γίνει καθαρισμός των δεξαμενών σύντομα, η κατάστασή τους είναι απερίγραπτη και δεν αρμόζει σε Κοινότητα πολιτισμένης χώρας. Περιμένουμε από το Δήμο να καθαρίσει τις δεξαμενές του χωριού μας.», σχολιάζουν κάτοικοι των Ελληνικών.

Σχετικά, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και έγραψε στο facebook:

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αλλά η υπηρεσία ύδρευσης παραμένει παρούσα και ενεργή με καθημερινές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.
Σήμερα πήραν τη σειρά τους οι δεξαμενές των Ελληνικών.
Η εικόνα μιλάει από μόνη της.»

Δίνουμε πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη Κοντζιά, στον Σωτήρη Πανουργιά και στον Κώστα Πλατιά