Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

2.500 χρόνια μετά τη διεξαγωγή της Ναυμαχίας του Αρτεμισίου

O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» προκηρύσσει κολυμβητικούς αγώνες με την ονομασία "ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2020" στη Λίμνη Ευβοίας, στις 22 & 23 Αυγούστου

O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» επιθυμεί να τιμήσει και φέτος τον ήρωα Σκυλλία, που με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαμόρφωσε την έννοια του πρώτου «ύφυδρου πολεμιστή».



Έτσι, ο Όμιλος προκηρύσσει κολυμβητικούς αγώνες με την ονομασία "ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2020" στη Λίμνη Ευβοίας, στις 22 & 23 Αυγούστου, 2.500 χρόνια μετά τη διεξαγωγή της Ναυμαχίας του Αρτεμισίου, στην οποία ο ήρωας κολυμβητής και δύτης Σκυλλίας διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο.

Σχετικά, ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», που διοργανώνει κολυμβητικούς αγώνες με την ονομασία ΣΚΥΛΛΙΑΣ από το 2011, επισημαίνει:
"ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2020": επειδή η Ιδέα και οι αξίες παραμένουν και οι ιοί θα μας αποχαιρετήσουν, κολυμβητικό ραντεβού στη Λίμνη Ευβοίας, στις 22 & 23 Αυγούστου. Η πιο ευχάριστη προοπτική στην τρικυμία που βρισκόμαστε. Μαζί θα περάσουμε απέναντι. Από τον ιό θα κρατήσουμε μόνο τη διασπορά του...σε αυτό βοηθήστε με μια κοινοποίηση. Πληροφορίες για τους Αγώνες οσονούπω...

Ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία

Ο κολυμβητής και δύτης Σκυλλίας κατέστρεψε με δολιοφθορά πολλά καράβια των Περσών, κατά τη Ναυμαχία του Αρτεμισίου.

Η Ναυμαχία του Αρτεμισίου πραγματοποιήθηκε στις 23-8-480 π.Χ, σύμφωνα με το Χρονολόγιο Πολεμικών Γεγονότων του Ελληνικού Έθνους (αρχεία Γενικού Επιτελείου Στρατού).
Η Ναυμαχία έγινε κυρίως πλησίον του ακρωτηρίου Αρτεμισίου, σημερινή θαλάσσια περιοχή των Κοινοτήτων ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ (Ψαροπούλι), ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ & ΑΓΡΙΟΒΟΤΑΝΟΥ.

Ο Βασιλιάς Όθωνας, τιμώντας τη Ναυμαχία του Αρτεμισίου, με Βασιλικό Διάταγμα θέσπισε το 1836 το Δήμο ΑΡΤΕΜΙΣΕΙΣ με έδρα το χωριό ΕΛΛΗΝΙΚΑ που, επίσης, περιελάμβανε τα χωριά ΚΕΡΑΣΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΑ, ΓΟΥΒΕΣ, ΚΑΣΤΡΙ, ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΑ, ΑΓΡΙΟΒΟΤΑΝΟ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗ, ΑΓΔΙΝΕΣ, ΓΕΡΑΚΙΟΥ & ΜΗΛΙΕΣ.