Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Δημοπρατείται η Γ’ Φάση κατασκευής του λιμένα Μαντουδίου

Η Γ’ Φάση κατασκευής του λιμένα Μαντουδίου προχωρά άμεσα προς δημοπράτηση.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Με βάση την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη, η Γ’ Φάση προβλέπει:
-Την κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος του προσήνεμου μόλου μήκους 220μ. περίπου, με το ακρομόλιο προστασίας του, τα οποία αποτελούνται αποκλειστικά από Φυσικούς Ογκολίθους.
-Την κατασκευή του κρηπιδωμένου τμήματος του υπήνεμου μόλου μήκους 160μ. περίπου.
-Την κατασκευή του τμήματος του υπήνεμου μόλου, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από Φυσικούς Ογκολίθους, μήκους 140μ. περίπου, με το ακρομόλιο προστασίας του.
- Την κατασκευή του παραλιακού κρηπιδώματος, μήκους 110μ. περίπου.
Με αφορμή τη δημοπράτηση της Γ’ Φάσης κατασκευής του λιμένα Μαντουδίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, μεταξύ άλλων, τονίζει:
«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, το οποίο θα απελευθερώσει τις πραγματικές δυνατότητες και τον κομβικό ρόλο του Λιμένα Μαντουδίου, στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών της ευρύτερης ζώνης του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Το σημαντικό αυτό έργο το οποίο με επιμονή και μεθοδικότητα εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προχωρά άμεσα προς δημοπράτηση και αναμένεται με την ολοκλήρωση του ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την ανάπτυξη του Τουρισμού και στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».