Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Η κατάρτιση από το ΕΠΑ.Λ και το Δ.ΙΕΚ

Οι επιχειρήσεις και οι φορείς του δημοσίου να στηρίξουν όλους τους απόφοιτους

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση παρέχεται από το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) Ιστιαίας και από το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Ιστιαίας-Αιδηψού.

Το εξαιρετικό εκπαιδευτικό τους προσωπικό προσφέρει, με ιδιαίτερο ζήλο, στους σπουδαστές καλή κατάρτιση, που αποτελεί μια σημαντική λύση στις σημερινές δύσκολες συνθήκες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) Ιστιαίας παρέχει στους απόφοιτους του Επαγγελματικό Πτυχίο Ειδικότητας και επίσης Απολυτήριο Λυκείου Ισότιμο με αυτό του Γενικού Λυκείου. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή/μαθήτρια να συνεχίσει τις σπουδές του/της στα ΑΕΙ, στα ΤΕΙ, στην Πυροσβεστική, στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές και στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).

Από την πλευρά του, το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Ιστιαίας-Αιδηψού, ως κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο τέλος της εκπαίδευσης και της πρακτικής άσκησης/μαθητείας παρέχει σχετική Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ).

Φέτος,

Το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) Ιστιαίας παρέχει εκπαίδευση στους τομείς:

Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Διοίκησης και Οικονομίας

Πληροφορικής

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Ιστιαίας-Αιδηψού παρέχει κατάρτιση στις ειδικότητες:

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Βοηθός Νοσηλευτή Γενικής Νοσηλείας

Τεχνικός Βιολογικής-Οικολογικής Γεωργίας

Τεχνικός Δασικής Προστασίας

Οι επιχειρήσεις και οι φορείς του δημοσίου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, να δίνουν την ευκαιρία στους απόφοιτους του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) Ιστιαίας και του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Ιστιαίας-Αιδηψού να πραγματοποιούν την απαραίτητη πρακτική άσκηση/μαθητεία και στη συνέχεια να τους παρέχουν εργασία.

Στις σημερινές δύσκολες καταστάσεις πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη.