Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Δήμοι καινοτομούν για την επίλυση προβλημάτων στους τομείς ευθύνης τους

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Δήμοι της χώρας για τον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν στους τομείς ευθύνης τους, με τη χρήση οποιουδήποτε web-browser, έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένο online διαχειριστικό σύστημα όπου συγκεντρώνουν καθημερινά αναφορές δημοτών τους, που αφορούν λακκούβες, κατεστραμμένα πεζοδρόμια, οδική σήμανση, καμένες λάμπες, καταστροφή δημοτικών δέντρων και θάμνων και δεκάδες άλλα προβλήματα.
Το ολοκληρωμένο online διαχειριστικό σύστημα, χρησιμοποιώντας διαδραστικούς χάρτες, δίνει τη δυνατότητα στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να βλέπουν, σε πραγματικό χρόνο, τα προβλήματα που δηλώνονται από δημότες και έτσι γρήγορα αυτές να δρομολογούν την επίλυσή τους.

Αρωγός στην προσπάθεια των δήμων, που κάνουν χρήση του προαναφερθέντος διαχειριστικού συστήματος, έρχεται μια νέα ειδική εφαρμογή με την ονομασία novoville για iPhone ή Android κινητά τηλέφωνα και tablets, που επιτρέπει στους χρήστες-δημότες δωρεάν, εύκολα και γρήγορα, να δηλώνουν προβλήματα που εντοπίζουν, με απλά βήματα: Φωτογράφιση του προβλήματος με την κάμερα, λήψη της τοποθεσίας με στίγμα στο χάρτη, επιλογή της κατηγορίας του προβλήματος, σύντομη περιγραφή και καταχώρηση της αναφοράς.
Με τη βοήθεια του online διαχειριστικού συστήματος, οι δήμοι με διαφανή τρόπο και χωρίς γραφειοκρατία ενημερώνουν και κάνουν συμμέτοχους τους δημότες τους για το στάδιο εξέλιξης και επίλυσης του δηλωθέντος προβλήματος.
Με διαφορετικό χρωματισμό, τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί από δημότες διακρίνονται ανάλογα με την κατάσταση επίλυσή τους: Πράσινο-έχουν επιλυθεί, πορτοκαλί-προς επίλυση, κόκκινο-σε εκκρεμότητα.
Επίσης, ο διαδραστικός χάρτης παρέχει πολλαπλά χρήσιμα στατιστικά και reports ώστε να έχουν οι δημοτικές υπηρεσίες την καλύτερη δυνατή διαχείριση των πόρων τους.
Είναι φανερό, η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης προβλημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος μπορεί να δώσει με τρόπο αποτελεσματικό, διαφανή και οικονομικό και στην δική μας περιοχή γρήγορη ενημέρωση στις υπηρεσίες των δήμων μας για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς ευθύνης τους και απαιτείται η τακτοποίησή τους.