Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε σχολεία

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Δωρεάν διανομή ελληνικών φρούτων και λαχανικών σε μαθητές Δημοτικών σχολείων της χώρας θα πραγματοποιηθεί για το σχολικό έτος 2014-2015, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία».
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρώ, εκ των οποίων 3.143.600 ευρώ προέρχονται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 1.340.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν έχουν εγκριθεί από το ελληνικό υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνουν μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, τομάτα τύπου cherry, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, και φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου. Όλα τα προς διάθεση προϊόντα θα είναι ποιοτικής κατηγορίας 1 και θα προέρχονται από καλλιέργειες που εφαρμόζουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης. Η επιλογή των προϊόντων που θα διανέμονται κάθε φορά, θα γίνεται με βάση την εποχικότητά τους και τη διαθεσιμότητά τους κατά τη χρονική περίοδο υλοποίησης του σχεδίου.
Τη σχετική απόφαση για τη δωρεάν διανομή ελληνικών φρούτων και λαχανικών σε μαθητές δημοτικών σχολείων της χώρας υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης.