Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Στα σχολεία της χώρας το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης CyberkidΤο πρόγραμμα Cyberkid για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο τέθηκε σε εφαρμογή στα σχολεία, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη.
Παρουσία των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, σε διαδραστική (interactive) τηλεδιάσκεψη με 600 σχολεία της χώρας, έγινε εκτενής αναφορά στην εφαρμογή (application) του «Cyberkid», η οποία είναι διαθέσιμη για υπολογιστές, αλλά και smartphones, tablets, android και IOS.
Όπως ανακοινώθηκε, η ενημέρωση θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο το προσεχές διάστημα σε όλα τα σχολεία της χώρας, με σκοπό έως τον ερχόμενο Απρίλιο να έχουν ενημερωθεί όλοι οι μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο.

 
Το «CyberKid» είναι ένας διαδικτυακός τόπος στον οποίο οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για την ασφαλή πλοήγηση και τους κινδύνους του διαδικτύου, αλλά και να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια.
Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.
Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή που προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στη Διεύθυνση της Δίωξης.